Zpět na úvodZpět na úvodZpět na úvodZpět na úvodZpět na úvodZpět na úvodZpět na úvodZpět na úvodZpět na úvodZpět na úvod
Hlavní nabídka:

Prohlášení o přístupnosti


Aktuálně:

Naše škola hledá vyučující AJ pro I. i pro II. stupeň (celý úvazek) na dočasný zástup v distanční a prezenční výuce (rotace) od 10. 5. do 19. 5. 2021.Oznámení o přijetí k základnímu vzdělávání 2021-22Zápis k povinné školní docházce do 1. třídy a přípravné třídy proběhne od 1. 4. do 16. 4. 2021.Možnost konzultací se školní psycholožkouOd 1. 3. 2021 opět zajišťujeme pomoc rodičům dětí některých strategických zaměstnáníOmezení provozu školní jídelny od 1. 3. 2021Od 25. 2. 2021 Ministerstvo zdravotnictví stanovilo konkrétní vlastnosti respirátorů aj. pro pohyb žáků a osob ve školeOrganizace třídních schůzekPřihlášky na střední školyPomoc rodičům dětí některých strategických zaměstnání od 4. 1. 2021

GATEWAY TO SPACE – BRÁNA DO VESMÍRU a MUZEUM GASTRONOMIE

18.06.2015 / 15:23

GATEWAY TO SPACE – BRÁNA DO VESMÍRU a  MUZEUM GASTRONOMIE

 

       12. června 2015 mohli žáci 7. A, B a 9. C v rámci projektu „MINIPODNIKY“ navštívit v Praze dvě vynikající výstavy.

       První zastávkou byla fascinující výstava o vstupu lidstva do vesmíru GATEWAY TO SPACE. Jedná se o největší výstavu kosmonautiky v Evropě, která podává objektivní obraz vesmírných závodů mezi USA a Sovětským svazem. Žáci mohli na výstavě zhlédnout například Měsíční kámen, skafandr Gagarina, lunární vozidlo, Sputnik a mnoho dalších zajímavostí. Nejvíce však žáky ohromil obytný modul vesmírné stanice MIR, do které mohli přímo vstoupit a vyzkoušet stav beztíže, níž se kosmonauti ve vesmíru nacházejí.

     Další zastávkou v našem putování po Praze byla návštěva Muzea gastronomie, kde nás přivítali manželé Nina a Ladislav Provaan (scénograf a architekt). Provedli nás historií kuchařského umění a stolování od pravěku až po současnost. Během prohlídky žáci navštívili například stoletou hospodu, starý anglický bar, zaujalo je povídání Niny Provaan o historii používání příboru, ale i jaké správné oblečení má mít kuchař. Kuchařská čepice měla 100 záhybů, což znamenalo, že správný kuchař umí připravit vajíčka na 100 způsobů. Další zajímavosti jim sdělil také Ladislav Provaan, když objasnil nenásilnou formou celou historií lidstva, a seznámil je s životním stylem našich předků a jejich vztahem k přírodě.

Fotogalerie na stránkách: http://zsvitezna.rajce.idnes.cz/12.6.2015_Gateway_to_Space,_Muzeum_Gastronomie

Mgr. Andrea Švecová

 

 

+IMG_1226 DSC07267 DSC07280 DSC07286 DSC07291 IMG_1157 IMG_1194 IMG_1196 IMG_1225 IMG_1232 IMG_1235 IMG_1243
Pokračujte na:
Školní jídelna Sportovní hala Plavecký bazén Školní družina
Škola Online

Pro školy